miercuri, 17 iulie 2019

Asociaţia PRO VITA Bordeşti

OAMENII RAMAN ETERNI PRIN FAPTE
Soarta monumentelor istorice din Bordesti se afla intr-un moment dificil: au imbatranit natural,s-au slabit de la cutremure si alunecari de teren,nu pot fi restaurate din lipsa de fonduri,ignorate din lipsa de cultura generala,etc..
Totusi mai sunt unii oameni,care,prin modestie si simplitate,aduna cu harnicie date,cauta in arhive si biblioteci,incercand sa scoata in evidenta valoarea patrimoniului cultural-istoric din Bordesti.
Exemple graitoare pentru Bordesti sunt: fostul invatator Gheorghe Asanache,slt.(rez) si veteran de razboi si prof.de istorie,pensionar acum,Gheorghe Fistoc,veteran al istoricilor locali.
Urmasii lor,fosti elevi ai celor mentionati mai sus,cauta materiale si documente,cu valoare cultural-istorica,pentru cresterea vizibilitatii monumentelor istorice din Bordesti si se straduiesc sa salveze ce mai e de salvat!
Am speranta ca dupa atata timp mai exista in comuna oameni carora sa le placa cultura si istoria locala,care au generozitate si prin faptele lor sa dea o sansa reabilitarii patrimoniului cultural-istoric al BORDESTIULUI,fie el de JOS,fie el de SUS!
In momentul de fata  ASOCIATIA PRO  VITA  BORDESTI mobilizează actorii locali, reprezentanți ai populației rurale, de a se preocupa și a de a prelua controlul dezvoltării zonei in care traiesc si de a crestere vizibilitatea patrimoniului cultural-istoric din Bordesti.
 NE DORIM CA IDEILE INOVATIVE SI NEVOILE CUNOSCUTE DE TINE DIN COMUNITATEA
ÎN CARE TRAIESTI SA SE REGASEASCA ÎIN PROCESUL DE DEZVOLTARE AL
ASOCIATIEI  PRO  VITA  BORDESTI !


Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  REGIUN EA   ÎN TĂRIT Ă  FOCŞANI-NĂMOLOASA-GALA ȚI -  DRUMURI, CAI FERATE, PODURI   Planul Regiun ii   În tărit e  Focşani-Nămoloasa-Gala ț...